Lekarška ordinacija

Nova medik

Adresa: Prespanska 5, Vračar
Telefon: 011/240-97-60, 063/332-403
Viber: 063/332-403
E-mail: ord.novamedik@gmail.com

U prijatnom ambijentu ordinacije NOVA MEDIK, naš tim medicinskih stručnjaka svakom pacijentu posvećuje dovoljno vremena i pažnje, tako da na miru možete porazgovarati o Vašim zdravstvenim problemima.

– Ultrazvučni pregledi u vašem stanu
– Akupunktura i opšta medicina
– Dijagnostika i terapija
– Ultrazvuk zglobova

Akupresura kao samopomoć

kod glavobolje

Glavobolja je subjektivni osećaj bola u predelu glave i vrata. U predelu glave susreću se svi JANG kanali donjih i gornjih ekstremiteta, a jedini JIN kanal koji se penje do glave je kanal jetre.

Ukoliko dobijete glavobolju na važnom poslovnom sastanku, ispitu, putu ili uostalom kod kuće, možete pokušati da sebi pomognete AKUPRESUROM.

AKUPRESURA je neinvazivna, a samim tim i pogodna za primenu samopomoći, medicinska disciplina tradicionalne medicine gde koristimo pritisak, najčešće prstom na tačku prema mestu bola ili na tzv. glavnu tačku na energetskom toku koji se preporučuje za tu vrstu glavobolje. Najčešće se koristi palac ili kažiprst. Pritisak treba da trraje oko 2  minuta, treba da bude čvrst, do nekle bolan, a može se prst i povlačiti zdesna nalevo. Subjektivni osećaj će vam pokazati koja tehnika daje bolje rezultate u vašem slučaju glavobolje. Za brzu samopomoć preporučujemo tri velike tačke na koje možete primeniti akupresuru i tokom sastanka, poslovnog ručka ili ispita: HEGU LI 4, NEIGUAN P6 i HOUXI IT3.

Ukoliko vam akupresuru primenjuje stručnjak vršiće pritisak u pravcu kazaljke na satu. Ukoliko je glavobolja tipa bolesti deficita, a suprutno ukoliko je tipa bolesti ekscesa. Po ovoj podeli glavobolje su podeljene u 6 vrsta, od kojih su 4 bolesti ekscesa, 2 bolesti deficita. Rad po ovom principu ostavljamo stručnjacima tradicionalne medicine, akupunkturolozima, koji su u stanju da vam postave dijagnozu i po tome tipu primene odgovarajuću terapiju.

Ovaj vid samopomoći trebalo bi da dovede do uspostavljanja energetske ravnoteže, harmonije između tela, uma i okruženja i nestanka ili smanjivanja intenziteta glavobolje.

Kontraindikacije: trudnoća, virusna i bakterijska zapaljenja u organizmu.

Dr medicine B. Novaković, akupunkturolog