Meni
Jeste li spremni za Google promenu algoritma za mobilne uređaje?
562
post-template-default,single,single-post,postid-562,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_from_right,transparent_content,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_advanced_footer_responsive_1000,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Dragi prijatelji, još malo edukacije iz naše web radionice

Jeste li spremni za Google promenu algoritma za mobilne uređaje koja je odavno primenjena?

U 2014. godini google je došao do podaka da je 30% svih pretraživanja došlo s mobilnih uređaja. U ovoj godini došlo do više od 65%.
Kao odgovor na ovo Google menja svoj algoritam pretraživanja (u 2015 god.) kako bi nagradio web-lokacije koje su optimizovane za mobilne uređaje.
Kao i web sajtove koji su na https: serverima. E sad šta je sad to?- pitaće neko. To je ukratko šifrovani prenos podataka između servera i korisnika. Hyper Text Transfer Protocol Secure (HTTPS) is the secure version of HTTP)

Sjajne vesti, ali što to znači za firme?

Ovo je jedna od najvećih promena Google algoritma unazad, pa je potrebno ozbiljno shvatiti.
Od 2015, sajtovi koji su „mobile friendliness”, će igrati ključnu ulogu u načinu na koji se rangiraju.
Web prezentacije i sajtovi koja nisu optimizirani za mobilne uređaje će se pojaviti niže na Googleovim stranicama pretraživanja.

Kako Google testira “mobile friendliness”?

Algoritam skenira svaku stranicu na web-lokaciji. Proverava vreme učitavanja, odgovarajuće elemente dizajna i najbolju praksu za mobilne uređaje. Glavne stvari koje treba imati na umu, upotrebljavanje veličine teksta koje se može čitati bez zumiranja, sadržaj koji odgovara veličini ekrana, tako da nisu potrebni pomicanje i zumiranje, tako da nije teško za korisnike. Flash animacije će takođe biti velik problem, on se obično ne podržava na mobilnim uređajima, a Google će kažnjavati u rangiranju web-lokacija na kojima je u upotrebi…

Ako Vaš sajt trenutno nije spreman, što možete učiniti?

Naš savet bi bio da se usresredite na svoju početnu stranicu i uobičajeno korištene delove stranice ako niste u mogućnosti da uradite kompletan redizajn sajta.
Dugoročno, biće apsolutno neophodno da se uradi odgovarajući web dizajn i web mesto (izrada novog sajta na istom domenu, na https: serverima) koje se lako prilagođava mobilnom ili tabletnom okruženju.

Ukoliko ste zainteresovani za izradu, redizajn ili modifikaciju postojećeg web sajta molimo Vas da preuzmete sledeći Formular za besplatnu procenu troškova i popunjen pošaljete na e-mail: lokalnioglasi@gmail.com. Potrudićemo se da vam u najkraćem roku odgovorimo.

1 Comment
  • miodrag
    Posted at 10:58h, 13 February Reply

    hvala korisne informacije…

Post A Comment