Meni
Baletski studio "Ružica" - Lokalni oglasi, Beograd
1673
page-template-default,page,page-id-1673,ajax_fade,page_not_loaded,,side_menu_slide_from_right,transparent_content,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_advanced_footer_responsive_1000,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.5,vc_responsive

Baletski studio “Ružica”

Baletski studio “Ružica“ osnovala je 2.aprila 1988. godine pedagog i koreograf Ružica Stanković – Stojković. Ona je član “Udruženja baletskih umetnika Srbije”.
Studio Ružica, osnovala sam sa idejom da baletsku umetnost približim deci uzrasta od 4 do 14 godina. Želja mi je da oplemenim i kultivišem dečiji pokret , kao i da obrazujem buduću baletsku publiku.
25 godina taj cilj sam postizala autorskim predstavama na temu poznatih bajki, u kojima učestvuju svi članovi studija. Uloge dobijaju prema uzrastu i sposobnostima. Svaka predstava praćena je libretom u stihovima, da bi bila razumljiva, kako deci, koja je igraju tako i njihovoj publici. Muzika u predstavama je originalna muzika iz istoimenih filmova u produkciji Walt Disney, kao i klasična muzika poznatih svetskih kompozitora. Autor svih tekstova je gospođa Krinka Stanković, koja te stihove stvara specijalno za potrebe Studija Ružica.
Do sada su u produkciji „ Baletskog studija Ružica“ postavljene predstave : TRNOVA RUŽICA, KRALJ LAVOVA, ALADINOVA ČAROBNA LAMPA, KNJIGA O DŽUNGLI, ULICA ČIKA ČAKA, SNEŽNA KRALJICA, ALA JE LEP OVAJ SVET…

Laze Jovanovića Porcija 12
Zemun, Beograd, Srbija

Telefon: 011/2199-012063/216-905

e-mail: studioruzica@yahoo.com

Facebook